Meteen naar de inhoud
Travertin
Meer over onze favoriete steen.

Wat is Travertin?

Travertin, ook wel bekend als Travertijn, is een kalksteen die vooral veel wordt gevormd in de buurt van warme bronnen welke voorzien zijn van hoge concentraties calciumcarbonaat (kalk). Takjes, bladeren, grond en overig materiaal dat zich in het water bevindt, wordt verteerd en veroorzaakt de kenmerkende onregelmatige porien van Travertin. Travertin wordt op vele plekken in de wereld gewonnen, waaronder in Italie, de Verenigde Staten, Turkije, Iran. MEYA Studio gebruikt momenteel enkel Italiaans Travertin.

travertin salontafel rond hexagon
Travertin Wastafel

Toepassingen Travertin

Travertin, kent vele verschillende toepassingen. De meest bekende toepassing is hoogstwaarschijnlijk het Colloseum in Rome, welke bijna volledig van deze prachtige steen is gemaakt. Ook het Nationaal monument op de Dam in Amsterdam is gemaakt uit Travertin. Verder wordt de steen gebruikt voor vele verschillende toepassingen, waaronder tafels, keukenbladen, vloeren, badkamers, wastafels, accessoires en meer.

Natuurlijke Oneffenheden

Travertin is een natuursteen en daarmee per definitie inperfect. Deze inperfecties kunnen echter al snel verward worden met beschadigingen. Haarscheurtjes, putjes, deukjes en andere natuurlijke oneffenheden kunnen ondanks het polijsten voorkomen. Dit soort inperfecties hebben geen invloed op de kwaliteit van uw product.

travertin salontafel rond hexagon