Meteen naar de inhoud
Travertin onderhoud
Wat mooi is moet mooi blijven

Travertin Onderhoud

Travertin is net als veel andere soorten natuursteen poreus. Om deze reden dient u uw meubels met enige voorzichtigheid te behandelen. Het belangrijkste is om hierbij zuren te vermijden en uw meubels enkel met een vochtige doek af te vegen. Zuren kunnen namelijk in de steen trekken en zo doffe vlekken veroorzaken. Mocht u zuurhoudende dranken over uw Travertin meubels morsen, dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk met een natte doek te verwijderen. Zodoende krijgt de vloeistof minder de gelegenheid om in te trekken in de steen.

Travertin Salontafel MEYA Studio
MEYA Studio

Impregneren Travertin

In tegenstelling tot andere natuursteen soorten, is het niet per definitie nodig om Travertin te impregneren. Desondanks raden wij het altijd wel aan om uw product te impregneren, zodoende verlengt u de levensduur. Travertin wordt opgevuld met Epoxy, waardoor de karakteristieke gaatjes gedicht worden. Dit heeft als voordeel dat er geen vuil en zuur in de gaatjes kan komen, waardoor uw meubelstuk langer mooi blijft.

Mocht u uw Travertin willen impregneren, dan raden wij het volgende product aan: https://www.akemi.be/productoverzicht/onderhoud/impregneer-kleurverdieping/impregneer-sealer/anti-vlek-super-250ml